Békéscsaba

2020.06.12. 17:39

Több Békés megyei politikus is részt vett a szlovák miniszterelnök fogadásán

Magyarországra látogatott a szlovák miniszterelnök, Igor Matovič. A tiszteletére szervezett fogadásra Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Babák Mihály, Szarvas polgármestere, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, és Dankó Béla országgyűlési képviselő is meghívást kapott.

„Magyarországra látogatott Igor Matovič, az újonnan megválasztott szlovák miniszterelnök. Megtisztelő számomra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrtól meghívást kaptam a Karmelita Kolostorba, a Szlovák Köztársaság miniszterelnökének tiszteletére szervezett fogadásra. A díszebéd nagyon finom volt, a menüben természetesen szerepelt az Újházi tyúk húsleves is.” – írja " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán Szarvas Péter.

Forrás: Szarvas Péter Facebook-oldala

„Békéscsaba hagyományosan a magyarországi szlovákság egyik nagy múltú szellemi központja. Békéscsabán a szlovák – magyar közös múlt együttélése évszázadok óta példaértékű. Városunk gazdag kultúráján is jól látszik, hogy itt a szlovákok és a magyarok békében és barátságban élnek együtt. Büszkék lehetünk arra, hogy az itt élő polgárok több mint 300 éve tudnak együtt tenni és dolgozni lakóhelyükért.” – fogalmazott Békéscsaba polgármester.

Az eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is részt vett

„Ma délután Orbán Viktor miniszterelnök úr a Karmelita kolostorban fogadta Igor Matovič urat, a Szlovák Köztársaság miniszterelnökét. Az eseményre a szlovákok által is lakott települések vezetői, szlovák intézmények vezetői, valamint három országgyűlési képviselő is kapott meghívást, köztük én is. A két ország jó kapcsolata számos konkrét együttműködésben nyilvánul meg, ezekkel kapcsolatban nekem is volt szerencsém néhány személyes tárgyalást folytatni a jelenlévőkkel.” – tette közzé " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán Herczeg Tamás.

Dankó Béla fontosnak tartja a jó kapcsolatot

Dankó Béla, országgyűlési képviselő is megjelent a rendezvényen. Facebook-posztjában a két ország közötti jó kapcsolatra és annak fontosságára hívja fel a figyelmet:

„Nagy megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr meghívására személyesen vehettem részt azon a díszebéden, amelyet a kormányfő adott Őexcellenciája Igor Matovič Úr, a Szlovák Köztársaság Miniszterelnökének tiszteletére pénteken. Nagyon fontosnak tartom, hogy a két ország között kiváló a kapcsolat. Ennek itt Békés megyében, térségünkben is kiemelt jelentősége van.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában