Csabagyöngye Kulturális Központ

2020.06.02. 15:47

Idén negyven ifjúsági tábort szerveznek öt békéscsabai helyszínen

Nyolc héten keresztül, július 6-tól augusztus 28-ig mintegy negyven tábort szervez a Csabagyöngye Kulturális Központ öt helyszínen: a kulturális központban, valamint a Jaminai Közösségi Házban, a Lencsési Közösségi Házban, a mezőmegyeri Arany János Művelődési Házban és a Békési úti Meseházban – ismertette Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Forczek Győző elmondta, a nyári táborokkal több korosztályt is megszólítottak, a kicsiktől, az öt-hét évesektől a mondhatni nagyokig, a tizenévesekig, de lesznek felnőtteknek szóló táboraik is, mint a fafaragó, a bőrműves vagy a bútorfestő tábor.

Mint fogalmazott, nagyon sok új témát találtak ki, ami az eddigi jelentkezések száma alapján jó ötletnek bizonyult. Például a 10-13 éveseknek kiötlött mágikus táborra jelentős az érdeklődés, itt a gyerekek egy egész hétre Harry Potter világába csöppenhetnek.

Emellett persze vannak olyan táborok, amelyek hagyományosnak mondhatók, beváltak, ilyen például a Csabai Színistúdió tábora, aminek Szeghalom ad otthont, vagy a Lencsési Közösségi Ház horgásztábora, amiből kettőt szerveznek, de a kulturális központnál is lesz egy.

Forczek Győző hangsúlyozta, legyen szó bármilyen táborról – zöldről, történelmiről, fotósról, kézművesről – mindegyiknél előtérbe kerül a készségfejlesztés, a kreativitás, a mozgás, no meg a természet, a résztvevők lehetőség szerint minél több időt töltenek majd szabadtéren.

Az igazgatóhelyettes elmondta, a táborokra a Csabagyöngye Kulturális Központ oldalán lehet jelentkezni. Pár kattintással elérhető minden program részletes leírása, illetve a szervező munkatárssal is fel lehet venni a közvetlen kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában