Békés megye

2020.06.11. 08:38

Elismeréseket adtak át az Ügyészség Napja alkalmából

Az első magyar királyi ügyészségi törvény 1871. évi kihirdetésének, és ezzel az önálló ügyészségi szervezet létrehozásának az emlékére 1991. óta minden év június 10-én ünnepeli az ügyészi szervezet a Magyar Ügyészség Napját. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben a központi és a helyi ünnepség elmaradt, azonban a kiemelkedő munkát végző kollégák az idén is részesültek a legfőbb ügyész által alapított elismerésekben.

A megyében szolgálatot teljesítő ügyészségi alkalmazottak közül a legfőbb ügyész úr kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes szakmai munkájáért Magyar István-díjban részesítette dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyészt, sajtószóvivőt. Magyar István-díj annak az ügyészségi alkalmazottnak adományozható, aki szakmai munkáját hivatástudattal és tartósan magas szakmai színvonalon végzi, vagy az ügyészség eredményes működését jelentős szakmai feladat végrehajtásával előmozdította.

Dr. Berg Márta megbízott főügyész a legfőbb ügyész nevében a megyei ügyészi szervezet négy munkatársának adományozott Eredményes Munkáért Oklevél elismerést. Dr. Molnár Dóra orosházi járási ügyészségi és dr. Tihanyi Nóra szarvasi járási ügyészségi alügyészek az előző évben megrendezett ügyészségi szakmai-tudományos konferencián együtt elért kiemelkedő eredményükért vehették kézbe az elismerést. Lelkiismeretesen, magas színvonalon végzett munkájáért kapta meg az oklevelet Zajaczné Czudar Tímea békéscsabai járási ügyészségi irodavezető. A hosszú időn át lelkiismeretesen, megbízhatóan végzett munkájáért vette át az elismerést Bihari Mihály főügyészségi gépjárművezető.

Az Ügyészség Napja alkalmából dr. Polt Péter legfőbb ügyész a koronavírus-járványra tekintettel videóüzenetben köszöntötte az ügyészség munkatársait, amelyet ide kattintva tekinthet meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában