nemzetiségi önkormányzat

2020.06.17. 06:57

A méhkeréki óvoda új fenntartóhoz kerülhet

Szeptember 1-jével átkerülhet a méhkeréki óvoda a települési önkormányzattól a helyi nemzetiségi önkormányzat fenntartásába – ismertette Tát Margit polgármester.

L. B.

Hozzátette, ezt a nemzetiségi önkormányzat kezdeményezte, de a lépést támogatták a települési önkormányzat mellett a szülők és az óvoda munkatársai is. Emellett az országos önkormányzat ugyancsak rábólintott a fenntartóváltásra, szerinte ez egy hosszú távú, előremutató együttműködést jelent az országos grémiummal.

Tát Margit elmondta, a fenntartóváltás lényeges abból a szempontból, hogy a méhkeréki óvoda pluszforrásokhoz juthat, ami éves szinten több millió forintot jelent.

De még ennél is fontosabb, hogy az összeget a gyerekekre költik, a kicsik még több lehetőséghez juthatnak, szem előtt tartva a román nyelv tovább örökítését, a nemzetiségi identitás megőrzését színvonalas környezetben és kimagasló szakmai munka keretében. Hangsúlyozta: a fenntartóváltás minden méhkeréki érdeke.

A polgármester beszámolt hírportálunknak arról is, miszerint az intézményt augusztus 1-jétől Ruzsa Jánosné vezeti, akinek szakmai elkötelezettsége és tapasztalata garanciát jelent a sikerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában