Ballagás

2020.06.14. 18:40

A csabai Evangélikus Általános Iskola első ballagása is különleges volt

Az Evangélikus Általános Iskola most szervez először ballagást nyolcadikosainak, amit a koronavírus miatt különleges keretek között tartanak.

V. E.

20200613_Digitális ballagás_BEG_Békéscsaba_Murony_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A búcsúztatás két körben zajlik az Evangélikus Általános Iskolában, melynek első része szombaton egy virtuális ballagás volt, amikor minden diák otthonából kapcsolódhatott be egy élővideó-közvetítésbe, amelyben tanáraik mondtak nekik beszédet.

A koronavírus átírta a ballagási forgatókönyvet /Fotó: Bencsik Ádám/

Egyik végzős tanulójuk, Gulyás Sára elmondta, bár szerette volna megtapasztalni, hogy milyen egy igazi végzős ballagás, amikor társaival együtt járhatja be az iskolát, de számított rá, hogy a jelenlegi helyzetben erre nem lesz lehetősége.

Öröm számára azonban, hogy iskolája virtuális formában igyekszik ezt pótolni, illetve az is, hogy június 18-án már személyesen vehetik át bizonyítványukat és részt vehetnek a szűk körű, mégis hagyományos záró istentiszteleten. Vigasztalja továbbá az a tudat is, hogy középiskolai tanulmányait az evangélikusban folytatja majd, így sokakkal találkozhat újra szeptemberben. Elárulta, az együtt töltött években diáktársaival és tanáraival egy jól összeszokott és együttműködő csapattá kovácsolódtak, a közös áhítatok miatt pedig igazi családi hangulat volt náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában