kezdeményezés

2020.05.30. 16:58

Ugróiskolával várták a gyerekeket a végegyházi utcákon

Végegyházán gondolt egy nagyot a könyvtáros, Kinyó Ágnes és meglepte a gyermeknap alkalmából a legkisebbeket. Nem kellett hozzá összejövetel, ki se kellett nyitni közösségi ingatlanokat, sőt, elég volt kilépni az utcára.

Cs. I.

Grevletyi Krisztián és Grevletyi Gabriella is felfedező útra indult. Jót játszottak, szinte minden helyszínt megtaláltak. Beküldött fotó

Sokunk gyermeki emlékezetében még elevenen él a közkedvelt ugróiskola, ami képes volt lekötni bennünket, lehetett barátnőzni, közben jókat beszélgetni, átélni a közös játék élményét. No, ez jutott eszébe a Végegyháza Könyvtár, Információs és Közösségi Hely könyvtárosának is.

Grevletyi Krisztián és Grevletyi Gabriella is felfedező útra indult. Jót játszottak, szinte minden helyszínt megtaláltak /Beküldött fotó/

- Nem lehetett még programokat szervezni, így azon gondolkodtam, mivel tudnám egy kicsit kimozdítani a gyerekeket akár szülővel együtt a házból, az online térből. Így jött az ugróiskola ötlete. Nagyon tartottam az esős időtől, és reménykedtem benne, hogy lesz idejük a gyerekeknek megkeresni a rajzaimat. Szerencsére kaptam már fotókat és üzeneteket a helyszínekről – szóval elindultak a kincskeresésre többen is – sorolta az ötletmester.

Végegyházán 11 helyre felrajzolta Ági a különböző formájú, mintájú színes ugróiskolákat kis instrukciókkal ellátva. – Próbáltam olyan helyekre rajzolni, ahol tudom, sűrűn sétálnak az emberek. Volt, ami könnyen észrevehető volt, ám volt 1-2 hely, ahol kicsit elrejtettem. Öröm volt számomra a visszaigazolás – tette hozzá a könyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában