Békéscsaba

2020.05.31. 15:29

Húsz éve a Frankó fesztiválon jött össze László és Gabriella

Kereken húsz éve, az egyik Frankó Dance ­Fesztiválon ismerkedett és jött ­össze Kállai László és ­Gabriella. Néhány esztendő múlva következett az eljegyzés és az esküvő, majd érkeztek a gyermekek is. A boldog házaspár a mai napig őrzi azt a jegyet, amivel beléptek az akkor ifiházban tartott rendezvényre, amelyen a sztárfellépő például Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Kozmix volt. A szervező, Frankó Attila – aki a családot egy kis ajándékkal köszöntötte a minap – azt mondta, a tervei között szerepel egy retró fesztivál életre hívása.

Licska Balázs

Frankó Attila a minap ajándékcsomaggal köszöntötte Kállai Lászlót és Gabriellát /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

Piros napos dátumként szerepelhet a békéscsabai Kállai család naptárjában a március 10-e, hiszen a kereken húsz esztendeje, március 10-én, az akkori ifiházban tartott Frankó Dance Fesztiválon jött össze László és Gabriella. A jegyet megőrizték, azon szerepel, hogy mindössze pár száz forintért be lehetett jutni az eseményre, és hogy azon olyan sztárok léptek fel, mint Ganxsta Zolee és a Kartel vagy a Kozmix.

Egy nagy bulinak indult az este, Lászlót inkább a „fenegyerek”, Gabriellát pedig a Kozmix vonzotta a fesztiválra. A most egy napelemes céget vezető László elmondta: akkor főiskolás volt, és a csoporttársaival indult bulizni. Közéjük tartozott Gabriella nővére is, akitől még a szervezéskor poénból megkérdezte, hogy nincs-e egy húga. Volt, sőt a nővér mutatott is egy képet az akkor középiskolás évei végét taposó Gabrielláról, akit élőben persze először a fesztiválon látott meg.

A házaspár elmondta, hogy a kölcsönös szimpátia rögtön megvolt köztük, második látásra pedig talán a szerelem is. Hajnalig buliztak együtt a csoporttal, majd kettesben maradtak. László hazakísérte Gabriellát, és olyan kulisszatitkot is elárultak, mint hogy már akkor elcsattant az első csók. Egy pár napos szünet után ismét találkoztak, majd összejöttek. 2003-ban következett az eljegyzés, rá egy évre az esküvő. 2005-ben született meg Virág Nikolett, 2007-ben László Zsombor.

Frankó Attila a minap ajándékcsomaggal köszöntötte Kállai Lászlót és Gabriellát /Fotó: Imre György/

– Hogy melyik a legkedvesebb pillanat az elmúlt húsz évből? Rögtön kettő is van belőle, a gyermekek születése – mondta a házaspár, majd úgy folytatták, hogy megtalálták egymásban a tökéletes párt, az igazi társat: a szerető feleséget és anyát, a gondoskodó férjet és apát.

Kifejtették, miszerint jártak későbbi fesztiválokra is, de természetesen a húsz évvel ezelőtti az, ami igazán fontos számukra. László a jegyet is megőrizte. A minap a szervezőt, Frankó Attilát az élet a kórházba szólította – majd megszólította Gabriella is, hogy nem arról a Frankó Attiláról van-e szó, aki akkoriban a rendezvényeket szervezte. Ekkor váltottak pár szót, és kiderült, hogy a boldog család az egyik fiók mélyén máig féltve őrzi a belépőjegyet.

A történetet Frankó Attila megosztotta a közösségi portálon, ahol a bejegyzésére rengeteg pozitív visszajelzés és hozzászólás érkezett. Mint mondta, sokak szívesen emlékeznek vissza a fesztiválokra. Az elsőt 1998 telén hívta életre a főiskola sportcsarnokában, de az eseményeknek otthont adott később a sportcsarnok és az ifiház, valamint a 2010-es évek elején a Csaba Center is. Kiemelte, egy olyan eseményről volt szó, amelyre a szülők bátran elengedték a gyermekeiket.

– Nagyon sok barátság és szerelem szövődött ezeken a fesztiválokon – tette hozzá a szervező, kiemelve, mindig örömteli számára, amikor olyan történetekkel találkozik, mint a Kállai házaspáré.

Retró rendezvényben gondolkodik

Frankó Attila elmondta, a fesztiválokon több ezren fordultak meg, sok-sok neves előadót hozott Békéscsabára, rengeteg műsorvezetőt „elfogyasztott”. Hangsúlyozta, nem voltak balhék, a biztonságra mindig fokozott figyelmet fordított, mint ahogy arra is ügyelt, hogy lehetőleg ne a diszkókkal legyenek egy időpontban a rendezvények. Mivel sokan szívesen emlékeznek vissza a fesztiválokra, a tervei között szerepel – ha talál kellő szponzort – hogy csinál egy retró Frankó Dance Fesztivált és mellé üzletember-találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában