elismerések

2020.05.06. 07:14

Három megyei szakember érdemelte ki az Év tűzoltója címet idén

Szent Flórián napja alkalmából több Békés megyei hivatásos tűzoltó kapott elismerést – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

L. B.

A belügyminiszter Szent Flórián Érdemjelet adományozott Hrabovszki Norbertnek, a békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, tűzoltósági tanácsosi címet pedig Biró Zoltán szarvasi tűzoltóparancsnoknak. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató, dr. Góra Zoltán soron kívül előléptette Gergely Antal Mihályt és Bálint Tibort; pénzjutalomban részesítette Marton Gergelyt, Mochnács Mátyást, Kuzma Pált és Földi Gyulát.

Kiss András megyei katasztrófavédelmi igazgató az Év tűzoltója címet adományozta készenléti kategóriában Szekeres Lajosnak, a békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, szakmai kategóriában Lászik Gábornak, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztály vezetőjének, funkcionális kategóriában Balázs Gábornak, a műszaki osztály kiemelt főelőadójának. Mellettük többen kaptak tárgyjutalmat és további elismeréseket.

Hősies helytállásért elismerést kapott nemrég a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság két szakembere. Egyed Lajos és Csicsely János február 26-án egy továbbképzésről hazafelé tartva észrevették, hogy az autóút egyik kivezető szakaszán egy velük szemben közlekedő nyerges vontató vezetőfülkéje alól lángok csapnak fel. Félreálltak, odafutottak az égő kamionhoz, és porraloltó készülékkel megszüntették a lángokat. Mivel a tűz veszélyeztette a vontatmány ponyváját és a bálázott hulladékból álló rakományt is, megállították a forgalmat, majd egy kamionról elkértek másik két porral oltó készüléket, amelyekkel megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában