környezetvédelem

2020.05.28. 14:14

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Eleken

Sok intézkedést hoztak a közelmúltban Eleken, hogy visszaszorítsák az illegális hulladéklerakókat, de még mindig vannak akik szemetelnek.

V. N.

Változatlanul sok az illegális hulladék lerakóhely Elek külterületén – hívta fel a figyelmet Szelezsán György. A polgármester elmondta, az utóbbi hónapokban meghozott intézkedések ellenére még mindig vannak, akik hulladéklerakónak használják a település kevésbé szem előtt lévő zöld területeit.

Veres Zoltán képviselő és Szelezsán György polgármester illegális hulladéklerakó helyekre bukkant a településen /Fotó: BMH/

– Városunkban hónapok óta lehetőség van ingyenesen elhelyezni az építési törmeléket, a zöld- és a fa hulladékot. A posta épülete mögött már háromszoros kapacitással működik a szelektív hulladékgyűjtő sziget. Ebben az évben már nem egy, hanem két alkalommal szerveztünk lomtalanítást. Elektronikai hulladékgyűjtő hetet is szerveztünk már egy alkalommal és hamarosan jön a következő, amikor ingyenesen el lehet helyezni az elektronikai hulladékokat a Városüzemeltetési Szolgálat telephelyén – emelte ki a városvezető.

Szelezsán György azonban szomorúan tapasztalja, hogy a fenti intézkedések ellenére még mindig vannak, akik a legálisan és ingyenes elhelyezhető hulladékokat valami érthetetlen oknál fogva a város külterületein teszik ki, szennyezve ezzel környezetünket és megcsonkítva természeti értékeinket. Éppen ezért arra kéri a lakosságot, hogy vegyék igénybe a felkínált lehetőségeket, ne szennyezzék tovább a környezetet. Illetve, amennyiben gondjuk adódik, bátran kérjenek segítséget, ahelyett hogy illegálisan helyeznék el a keletkezett hulladékot.

– Hamarosan teljesen felszámoljuk az illegális hulladéklerakókat, és ahogy eddig is, miden esetben büntetőfeljelentést fogunk tenni – ígérte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában