Békés megye

2020.04.22. 07:20

Postán is megérkezhet a várva várt oklevél

A Gazdaságvédelmi akcióterv részeként mentesülnek a nyelvvizsga-kötelezettség alól, és így megkaphatják oklevelüket azok, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek vagy tettek a felsőoktatásban, de az oklevél megszerzésének feltételéül előírt nyelvvizsgát nem szerezték meg.

P. G.

A GFF szeretné minél hamarabb kiadni az okleveleket /Fotó: MW/

Fotó: Huszár Márk

A Békés megyében több településen is működő Gál Ferenc Főiskola (GFF) tájékoztatót tett közzé a nyelvvizsga teljesítése nélkül kiadható oklevelekkel kapcsolatban. A kormányrendelet értelmében azoknak a nyelvvizsgával nem rendelkezőknek is kiállítható a diploma, akik idén nyáron, de legkésőbb ez év augusztus 31-ig záróvizsgáznak az intézményben. Ezenfelül megkapják az oklevelüket azok is, akik a 2019/2020-as tanévben keresztfélkor vagy a korábbi tanévekben év végén záróvizsgát szereztek, vagy azokban a megyei intézetekben záróvizsgáztak, amiket átvett a GFF a Szent István Egyetemtől. Ezek a jelenlegi szarvasi Pedagógiai Kar (2014. augusztus 1-je előtt), a gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kar (2017. február 1-je előtt) és a békéscsabai Gazdasági Kar (2018. február 1-je előtt). A számukra most kiadható oklevél szövege tartalmazza a kibocsátó GFF mellett a SZIE-n folytatott tanulmányokat is.

A GFF szeretné minél hamarabb kiadni az okleveleket /Fotó: MW/

Dr. Kozma Gábor rektor elmondta, örömmel tesznek eleget a feladatnak. A diplomák ilyen módon történő átadása a GFF négy karát tekintve mintegy 1800 hallgatót érinthet.

A GFF tanulmányi osztályai az Oktatási Hivatal rendelkezését követve állítják ki az okleveleket. Lényeges körülmény, hogy a Pátria Nyomda Zrt. ­országosan június 30-ig tervezi teljesíteni az okiratokra adott pótmegrendeléseket. Az oklevél és az oklevélmelléklet kiállítása, valamint átadása elválhat egymástól, mert ha az oklevélnyomtatványok már megérkeztek, de a mellékletek még nem, akkor a GFF szeretné mielőbb kiadni a legfontosabbat, a diplomát. A főiskola először egy online felületen kér adategyeztetést, amiről e-mailben küldenek tájékoztatást. S ha megszűnt a járvány, szeretnének ünnepélyes diplomaátadókat is szervezni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nyelvvizsga-amnesztia kapcsán közölte, a diplomák postai úton is kézbesíthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában