Orosháza

2020.04.20. 11:15

Megérkezett a Vajna Tímea által vásárolt defibrillátor a kórházba

Egyik barátnője anyukája hívta fel Vajna Tímea figyelmét az Orosházi Kórházra és kérte, ha teheti, támogassa őket. Az ismert személyiség 1 millió forintot utalt az Orosházi Kórházért Alapítványnak, amit kiegészítve egy modern, nagy tudású defibrillátort vásároltak az Orosházi Kórháznak.

– Immár 10 éve támogatok állatmenhelyeket, fogyatékkal élőket segítő alapítványokat és gyermekkórházakat. Ám felkeltette az érdeklődésemet az a sok jó és pozitív dolog, amit az ismerősöm mesélt az Orosházi Kórházról. Utánaolvastam és azt láttam, itt rendkívül odafigyelnek a betegekre, az orvosok, nővérek fantasztikus munkát végeznek, úgyhogy eldöntöttem, segítek. A kórház főigazgatójával, SBO vezetőjével egyeztetve abban maradtunk, olyan defibrillátort vesznek az adományból, amivel gyermekek életét is meg lehet menteni – fogalmazott Vajna Tímea. Hozzátette, eddig csak budapesti gyermekkórházakat támogatott, de amikor kitette az Instagram-oldalára, hogy az Orosházi Kórházat is segítette, rengeteg kedves üzenetet kapott az itt élőktől.

Dr. Duray Gergő főigazgató és Cellár Andrea, az SBO főnővére az új defibrillátorral /Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház/

A támogatásként kapott 1 millió forintot az Orosházi Kórházért Alapítvány kuratóriumi tagjainak döntése alapján kiegészítették 300 ezer forinttal, így egy modern, minden igényt kielégítő defibrillátort szereztek be. Az eszköz már meg is érkezett, a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) használja majd szükség esetén.

A Nihon Kohden cég szinkron, aszinkron és AED üzemmódú defibrillátora 6,5 colos színes TFT képernyővel van szerelve, amely 4 görbe megjelenítésére alkalmas. A beépített akkumulátorával 180 perc monitorozás, vagy 100 db 270 Joule energiájú defibrillálás lehetséges. A felnőtt lapátok alatt a gyermek lapátok is megtalálhatók. A készülék EKG és SpO2 monitorozásra is alkalmas, a monitorozott paramétereknek beállítható az alsó és felső riasztási határai. A berendezés beépített external pacemakerrel és nyomtatóval rendelkezik. Az állapot indikátor folyamatosan ellenőrzi és kijelzi a berendezés állapotát, esetleges hibáját. Az eszköz könnyen kezelhető a felhasználó számára, hiszen szoftverének nyelvezete és a kezelőszervek felirata is magyar nyelvű.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában