lelet

2020.04.22. 08:32

Kilőtt repeszgránát került elő a földből Mezőhegyesen

Repeszgránát került elő Mezőhegyesen a a 4434-es út 54-es kilométerszelvényétől 150 méterre a minap.

Cs. I.

Olvasóink jelezték hírportálunknak, hogy az egyik mezőhegyesi cég szomszédságában vízvezeték feltárása közben találtak (laikusok megítélése szerint) páncéltörő löveget. A tűzszerészek kedden délután elszállították – értesült a Beol.hu.

Magyar gyártmányú a 76,5 milliméteres repeszgránát /Beküldött felvétel/

– Rendőrségi bejelentésre érkeztek alakulatunk tűzszerészei Mezőhegyes külterületére – a 4434-es út 54-es kilométerszelvényétől 150 méterre, ahol földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, magyar gyártmányú, 76,5 milliméter átmérőjű repeszgránát került elő a földből, amely kilőtt, de szállítható állapotban volt.

A katonák elszállították a robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából. A feladat végrehajtás során állampolgári korlátozásra nem volt szükség – tájékoztatott Gajdos Milán hadnagy, a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában