Békéscsaba

2020.04.02. 14:52

Internetes versmondásra hívja nézőit a társulat

A közelgő költészet napja alkalmából és a járványveszély miatt kialakult helyzetre való tekintettel online versmondásra hívják az irodalomkedvelőket a Jókai színház művészei. Mint megtudtuk, a legjobb felvételek folyamatosan megjelennek majd a teátrum oldalán.

V. N.

Fotó: jokaiszinhaz.hu

„Kérjük kedves nézőinket – otthon ülve, szobafogságra ítélve, az online térben kalandozva –, kapcsolódjunk össze! Osszák meg velünk kedvenc versüket, prózájukat, hogy a színházi kényszerszünet idején se maradjunk költészet, művészet, kultúra nélkül! Ápoljuk így is a magyar nyelvet, költészetet határon innen és túl” – olvasható a Jókai színház által közzétett felhívásban.

Fotó: jokaiszinhaz.hu

A beküldők mobiltelefonon készíthetnek maximum négyperces felvételt, ami lehet próza, vers, saját mű, műfaji megkötés nélkül, klasszikus vagy kortárs, magyar vagy külföldi szerzőtől. Válasszanak politikamentes művet és mellőzzék a bántó, sértő tartalmat, stílust. Hiszen mint mondják, a vers- és prózamondással, a felvételek megosztásával tartalmasabbá, szebbé tehetjük saját napjainkat és másokét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában