Jamina

2020.04.05. 15:15

Békéscsabán Irsai Olivér lett a Gorkij utcából

A lakók kérésére nem Zsilinszky Mihály, hanem Irsai Olivér utcára nevezik át a jaminai Gorkij utcát – ismertette Opauszki Zoltán városi tanácsnok, önkormányzati képviselő. Ezt Szarvas Péter polgármester is bejelentette a minap.

L. B.

Forrás: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

Opauszki Zoltán elmondta, kikérte az utcabeliek véleményét, a közösségi portálon és személyesen is kapcsolatban volt velük. A lakók egy része azt javasolta, hogy ne az 1838 és 1925 között élt Zsilinszky Mihályról, az egykori országgyűlési képviselőről nevezzék el az eddigi Gorkij utcát – ahogy azt a helyi értéktár-bizottság kezdeményezte –, hanem az Irsai Olivér szőlőfajtáról.

Volt egy aláírásgyűjtő akció, 94-en indítványozták az Irsai Olivér nevet, ennek alapján az önkormányzati képviselő kérte, hogy a polgármester ezt vegye figyelembe a döntésénél.

– Volt értelme a lakossági összefogásnak, konstruktív megoldás született – emelte ki Opauszki Zoltán. Hozzátette, az Irsai Olivért részben a Csabagyöngye szőlőből nemesítették, tehát az utca elnevezésében megjelenik a hagyományok, Stark Adolf örökségének tisztelete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában