Békéscsaba

2020.04.23. 13:44

A biciklisek és a kutyások is problémát okoznak a CsabaParkban

Használati útmutatót, illetve mobil kerítéseket helyeztek ki a CsabaParkban lévő rekortán futópályánál – ezzel felhívva a figyelmet, hogy a futópálya a futóknak és a gyaloglóknak épült, arra nem lehet sem biciklivel, sem görkorcsolyával, gördeszkával vagy éppen rollerrel felmenni, illetve a kutyákat is máshol kell sétáltatni.

L. B.

Fotó: LP6DMK2

– Mivel a futópálya rekortán borítású, az kizárólag futásra, kocogásra, gyaloglásra alkalmas – hangsúlyozta az üzemeltető vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója. Kozma János hozzátette: a kezdetektől fogva, az elkészülte után rögtön megjelentek a futópályán azok, akik nem megfelelő módon használják a létesítményt, és ezzel jelentősen rontják annak műszaki állapotát.

Kozma János hangsúlyozta, kérik a futópálya szabályos használatát /Fotó: Lehoczky Péter/

Rengeteg a biciklis, van, volt néhány motoros, de görkorcsolyásokat, gördeszkásokat, rollereseket is láttak – sorolta. A nordic walkinghoz szükséges botok használatát szintén kérik mellőzni, kivéve, ha a bot végére tesznek műanyag dugót. A kutyasétáltatás pedig azért nem megengedett, mert az ebek körme is mondhatni belekapaszkodik a pályába és felsérti azt.

Elmondta, ezeket a problémákat már a kivitelező is észlelte – amikor elkészültek a munkával, de a futópályát hivatalosan még nem adták át –, ezért amikor átvette a vagyonkezelő zrt. üzemeltetésre, azonnal léptek és tájékoztató táblákat helyeztek ki.

Kozma János hozzátette: nemcsak az a probléma, hogy például a kerékpárosok miatt jelentősen romlik a futópálya műszaki állapota, hanem az is, hogy az olykor nagy sebességgel közlekedő biciklisek zavarják a sportolni szándékozókat. Hangsúlyozta: a létesítmény nem olyan széles, hogy könnyedén elférjenek egymás mellett.

Mivel a tájékoztató táblák kihelyezése ellenére is jelentős maradt azok száma, akik nem szabályosan használják a létesítményt a CsabaParkban, mobil kerítéseket is kipakoltak, srégen. Így a futók el tudnak haladni mellettük, de a biciklisek nem férnek el, nekik vagy le kell szállniuk vagy kerülniük kell.

A használati útmutatón egyébként az is olvasható, miszerint kérik a futókat, csak tiszta sportcipőben használják a létesítményt; a keletkezett szemetet pedig a kukákba dobják. Azokkal szemben, akik nem tartják be a szabályokat, hatósági eljárást kezdeményezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában