A Békés Megyei Kórház is felkészül a tömeges megbetegedésekre

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kijelölte a Békés Megyei Központi Kórházat a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására.

Budapest, 2020. március 25. Orvos a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések számának növekedésére tekintettel a miniszteri utasításoknak megfelelően a Békés Megyei Központi Kórház a napi betegellátás mellett készül a tömeges megbetegedések ellátására is.

Ennek megfelelően közel 300 ágyon fogja biztosítani a lélegeztetésre szoruló betegek ellátását, ezen felül összességében több mint 1000 ágyon a COVID fertőzött betegek gyógykezelését.

Az intézmény öt telephelyen működik és a fertőzött betegek ellátásán kívül a nem fertőzött betegek napi gyógykezelését is biztosítja. Tekintettel erre, a biztonságos betegellátás érdekében az intézmény telephelyei közötti feladatmegosztás szükséges.

– Annak érdekében, hogy a fertőzött betegeket koncentráltan, a nem fertőzött betegektől elkülönítetten tudjuk kezelni, költözési ütemtervet szükséges készíteni – írta közleményében dr. Becsei László főigazgató főorvos.

– Amennyiben a járványügyi helyzet a jövőben ezt megköveteli az intézmény a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában a fenti feladat ellátását haladéktalanul meg fogja kezdeni. Ezen időpontig a kórház valamennyi telephelyén a betegellátás a veszélyhelyzet alatt kialakított rendnek megfelelően változatlanul biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában