beruházás

2020.03.15. 08:25

Megújul, bővül a sarkadi tálalókonyha

– Megkezdődött a Gyulai úti általános iskolánál a tálalókonyha felújítása és bővítése egy nyertes, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 90 millió forintos támogatásból megvalósuló beruházás eredményeként – mondta dr. Mokán István, Sarkad polgármestere a napokban.

L. B.

Az étterem a meglévő épületrészben, a melegítő-tálaló konyha helyiségei, valamint a szociális és kiegészítő helyiségek pedig bővítményben kapnak helyet. Az épület hasznos alapterülete 205 négyzetméter lesz.

Haladnak a munkálatok Sarkadon, a Gyulai úton /Fotók: BMH/

A meglévő részt teljesen korszerűsítik, többek között nyílászárókat cserélnek, szigetelnek, megújul a villamos hálózat, a fűtési rendszer, az ivóvíz- és szennyvízhálózat. A bővítmény teljesen modern lesz. Emellett épül egy 21 négyzetméteres raktárépület is.

– A beruházás nemrég rajtolt és a tervek szerint augusztusban, tehát a szeptemberi iskolakezdés előtt véget ér – hangsúlyozta dr. Mokán István, hozzáfűzve, fontos szempont, hogy a kivitelezés ideje alatt is zökkenőmentes legyen a diákok étkeztetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában