Békéscsaba

2020.03.11. 15:21

Készül az újabb, ismét öt évre szóló ifjúsági koncepció és cselekvési terv

Ifjúsági közösségi felmérés keretében gyűjtenek információkat a békéscsabai fiatalokról, ennek része egy kérdőív, amiben számítanak legalább nyolcszáz 12 és 25 év közötti fiatal válaszára.

L. B.

Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: LP6DMK2

A munka során az önkormányzat együttműködik a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével és a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvánnyal, valamint további partnerekkel – jelentették be szerdán a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Bágy Petra ifjúsági referens elmondta, év végén lejár a jelenleg hatályos ifjúsági koncepció és cselekvési terv. Ezért még tavaly elkezdték a munkát, amelynek részeként egy újabb dokumentumot alkotnak.

Fotó: Lehoczky Péter

Varga Tamás alpolgármester kifejtette, egy folyamat részeként készül a dokumentum, az önkormányzat egy valódi és hasznos sorvezetőt kap a megoldandó feladatokról. A voksot egy ifjúsági közösségi felmérés mellett tették le, és csak a kérdőív összeállításában mintegy ötvenen vettek részt. Hangsúlyozta: helyben, saját maguknak készítik a dokumentumot, nem a fiókban fog landolni, mindig napirenden lesznek a megoldandó feladatok.

Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke elmondta, valós igényekre kell reagálni, az ifjúsági koncepció és a cselekvési terv egyrészt a fiataloknak készül, másrészt a korosztállyal foglalkozó szakembereknek. Kiemelte, az ifjúsági közösségi felmérés fontos része a kérdőív, de nem csak abból áll. A kérdéseket tematizálták, rengeteg szempont kerül bele. Aláhúzta: a dokumentumban benne lesznek a célok, a tevékenységek, a felelősök és a határidők is.

Elmondta, a felmérés kérdőíves része március 15-én indul és egy hónapon keresztül zajlik, lesznek egyéni és csoportos megkérdezések is, online pedig a taliberalapitvany.hu oldalon lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában