támogatás

2020.03.31. 10:38

Kecskefarm és üzem után szálláshelyet alakítanak ki Magyardombegyházán

A közmunkaprogram keretében kiegészítő támogatást kapott az önkormányzat a Belügyminisztériumtól. Dinyés Ildikó polgármester elmondta, a kecskefarmjukra épülő sajtüzem számos lehetőséget kínál a helyi fejlesztésekhez. A gasztroturizmus az elmúlt időszakban bebizonyította létjogosultságát.

Cs. I.

– Jöttek egyetemisták, kisdiákok, baráti társaságok, szakmai csoportok, gyűjtöttek élményeket, tapasztalatokat, de mindenki azt mondta, olyan messze vagyunk… Valóban, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy merjünk nagyobb dolgokba belevágni. Ezt a támogatást a sajtüzem bővítésére és vendégház kialakítására használhatjuk. Mi a jelenlegi helyzetben is bizakodók vagyunk. Az a célunk, hogy vonzóvá tegyük ezt a térséget, a mi kis falunkat – fogalmazott a település vezetője. Falusi turizmusuk fellendítéséhez már korábban hozzáfogtak, de szálláshely hiányában a messziről érkezetteknek csupán egyetlen napra szerveztek programot.

– Mutassuk meg magunkat, a helyi értékeinket, ha majd túl leszünk a veszélyhelyzeten! Szeretnénk a sajtüzem kínálatát kóstoltatni, lehet nálunk sajtokat, joghurtokat készíteni, majd felfedeztetnénk a Bréda-kastélyt, a közeli fürdőhelyeket, a ménesbirtokot, a horgásztavakat, a környék számos kincsét. Ehhez viszont kellenek a szálláshelyek – fűzte tovább gondolatait Dinyés Ildikó. A támogatásból egyetlen portán lévő két üresen álló házat vettek Magyardombegyházon. A falusias környezetben jól felszerelt, 20 vendéget befogadó szállást alakítanak ki. A csendre, a falusi hangulatra vágyó látogatóknak sütögetést a szabad tűzön vagy a szaunázást is biztosítják majd. Beszereznek kerékpárokat is, hogy a helyi ízek kóstolása után felfedezőtúrákra indulhassanak a vendégek az alföldi utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában