galériával és videóval

2020.03.03. 11:10

Megrajzolták a családi ünnepeket: hétszáznál is több megyei alkotás érkezett

Ünnep a családomban címmel hirdetett gyerekeknek szóló rajzpályázatot a Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház. A pályázat eredményét kedden hirdették ki a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az intézmény földszinti részében a közeljövőben kiállítást nyitnak, amelyen az összes beérkezett alkotást megtekinthetik majd az érdeklődők.

Licska Balázs

Az ünnepélyes díjátadón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, a mostani, immár hatodik alkalommal életre hívott rajzpályázat fókuszában is a család állt, valamint az ünnep, melynek értelmezése igen sokrétű lehet. Hangsúlyozta, a rajzokból kiolvasható a gyermeki szeretet, a gyermeki lélek. Hozzáfűzte: a gyerekek az ünnepeket családi ünnepként élik meg, fontosnak nevezte, hogy a családok ne csak az ünnepekkor legyenek együtt.

A legjobb alkotásokat beküldő gyermekeket jutalmazták az ünnepségen /Fotó: Nagy Tibor/

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke kiemelte, egy gyermek számára sokkal több minden jelenthet ünnepet, mint a felnőttek számára. A gyermeki rajzok azt üzenik, hogy a felnőttek is fedezzék fel az apró örömöket az életben. A megyei önkormányzat is tervezi, hogy rajzpályázatot hirdet a karácsonyt megelőző időszakban. Az alkotásokat a megyeháza által kiküldött karácsonyi jókívánságokat tartalmazó képeslapokra nyomtatnák.

Herczegné Számel Annamária, a Békés Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője elmondta, a rajzpályázatra 737 alkotás érkezett szerte a megyéből: 22 település 40 általános iskolájából, valamint 15 település 35 óvodájából.

Az óvodások kategóriájában első helyezést ért el a békési Csikós Boglárka, valamint a békéscsabai Batke Erzsébet. Az 1-2. osztályos diákok között a kötegyáni Balogh Evolet Odett, a 3-4. osztályosok között a gyulai Nagy Bence diadalmaskodott.

Videó: Nagy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában