Békéscsaba

2020.03.13. 14:14

A hiteles információk fontosságáról beszélt Herczeg Tamás a fogadáson

A szabad sajtó napja alkalmából kötetlen beszélgetésre várta a Békés megyei, békéscsabai sajtó képviselőit pénteken a CsabaParkba Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

Fotó: LP6DMK2

A politikus elmondta, hogy a mostani országgyűlési képviselői ciklusa feléhez érkezett, mivel a legutóbbi választás két éve volt, a következő pedig két esztendő múlva lesz.

A szabad sajtó napja kapcsán kiemelte: a 172 éve kiadott 12 pontban is az első helyen szerepelt a sajtó szabadsága és a cenzúra eltörlése.

A CsabaParkban fogadta a sajtó képviselőit pénteken Herczeg Tamás /Fotó: Lehoczky Péter/

Beszélt arról, hogy kimutatások szerint az emberek az információk zömét nem az írott vagy az elektronikus sajtóból szerzik, hanem a közösségi médiából, erre a megállapításra jutott egyébként a saját kutatása során is, amikor a fiatalok szokásait vette górcső alá. Úgy véli, hogy a tendenciák ellenére nem csökkent és nem is csökkenhet a sajtó jelentősége.

Szerinte a közösségi médiában ellenőrizetlen információk is megjelenhetnek, ezért fontos, hogy az emberek hiteles információkhoz jussanak a sajtó révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában