jótékonysági akció

2020.02.02. 14:29

Nyolcszáz adag gulyást osztottak szét Szarvason

Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség idén negyedjére szervezett ételosztást a vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteletet követően.

B. A.

Az Angyali segítség az Ótemplomból elnevezésű jótékonysági akciósorozatban segédkezők 800 adag gulyással várták, az elsősorban hátrányos helyzetbe került embereket, az Ótemplomi Szeretetszolgálat parkolójában.

Fotók: Ótemplomi Evangélikus Egyházközség

A főzés alapanyagát az a 70 kilogramm, szürkemarha hús jelentette, melyet a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága ajánlott fel a jeles alkalomra. A nagy mennyiségű gulyás elkészítésében, Pásztor Mátyás és főzőcsapata mellett, ezúttal Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke is vállalta, hogy kiveszi a részét. Ennek megfelelően a főzés reggel fél hétkor kezdődött, ám annak előkészületei már napokkal előtte zajlottak, hiszen a hatalmas mennyiségű ételhez való krumplit és zöldségeket is meg kellett pucolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában