Békéscsaba - galériával

2020.02.25. 17:31

Kecskegidák születtek a CsabaParkban

Kecskegidák születtek Békéscsabán a CsabaParkban. Eddig két nőstény hozta világra kicsinyeit, de még van egy vemhes állatuk.

V. E.

Kecskegidák születtek az elmúlt napokban a CsabaParkban – számolt be hírportálunknak Fodor Gábor igazgató. Elmondta, eddig két anya hozta világra összesen négy kicsinyét, melyek közül három maradhatott állatsimogatójukban, mert egyet nem fogadott el mamája.

A jövevények és nőstények mindegyike kitűnő egészségnek örvend. Elárulta, a szaporodás még nem ért véget, hiszen van még egy vemhes állatuk, így bármelyik pillanatban tovább gyarapodhat jelenleg kilenc tagú állományuk. Hozzátette, a bővülés természetesen nem egyedi dolog náluk, kecskéik minden évben újabb kicsinyekkel örvendeztetik meg őket és bíznak abban, hogy ez a következő években is hasonlóképp működik majd.

Az igazgató kifejtette, a kisállat-simogatót azért hozták létre közel két évvel ezelőtt, mert játszóterükre számos kisgyermekes család jár a mindennapokban, akik szívesen ismerkednek meg kisebb állatokkal. A látogatók a kecskéken kívül többek közt pávákkal, tyúkokkal és kakasokkal is találkozhatnak a park ezen részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában