fejlesztés

2020.02.25. 12:41

Hatvanmillió forintos beruházás zárult Méhkeréken

Noha apróbb munkálatok hátra vannak, véget ért a piac fejlesztése, amire az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 60 millió forintot nyert – mondta Tát Margit.

L. B.

Tát Margit szeretné, ha közösségi térré válna a terület /Fotó: BMH/

A település polgármestere ismertette, miszerint a beruházás leglátványosabb eleme, hogy egy közel 600 négyzetméteres, impozáns csarnokot építettek, amelynek fából készült részeit színesre festették. Emellett akadálymentes mosdókat alakítottak ki, kerékpártárolókat helyeztek, helyeznek el a területen, továbbá mobil elárusítóhelyeket vásároltak. Hozzátette, a tervek szerint az árusok és a vevők márciusban vehetik ismét birtokba a területet.

Tát Margit szeretné, ha közösségi térré válna a terület /Fotó: BMH/

Kiemelte, a fejlesztés jelentős előrelépést jelent Méhkerék életében. A piactér korábban egy salakos területen volt, ezt követően költözött mostani helyére, ám így is csupán egy betonplacc és néhány asztal jelentette a piaceteret eddig – ami ennek ellenére kedvelt rendezvény- és közösségi tér, találkozási hely volt. Látták: a helyiek többet érdemelnek, ezért döntöttek úgy, hogy pályáznak a fejlesztésre. Bízik benne, hogy a piactér valódi közösségi térré válik a jövőben.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában