Békéscsaba/Stuttgart

2020.02.26. 19:44

Fodor Mihály önállóan is megállta a helyét az olimpián

Fodor Mihály az anyukája által nevelt törpecsirkék mellehúsából is alkotott Stuttgartban, bronzérmet szerzett.

Ny. L.

Fodor Mihály mesterszakács, a békéscsabai Kornélia étterem vezetőséfje egyéniben mérette meg magát a minap a stuttgarti gasztroolimpián.

– Többször indultam már olimpián és vb-n, mindig éremmel a nyakamban térhettem haza, szerencsére most is így történt – mesélte a séf. – Az újdonság az volt, hogy magam találtam ki az ételsoromat, de a felkészülésben Varga Károly többszörös világbajnok mesterszakács is segített. Miként Bécsi Szabolcs szakács kollégám is, aki szakmai alázattal, odaadással dolgozott velem végig.

Fodor Mihály többször indult már világversenyeken /Fotó: Kiss Zoltán/

Fodor Mihály kiemelte, Medgyesbodzás gábortelepi részén nőtt fel, és édesanyja ott az ő kedvéért törpecsirkéket is nevelt az elmúlt időszakban. Ezeknek a szárnyasoknak a mellehúsa ideális volt a főfogáshoz. Emellett a séf hideg előételt, levest, meleg előételt és desszertet is bemutatott a zsűrinek.

– Szerintem nagy dolog az, hogy egy gábortelepi parasztgyerek, jó értelemben véve, nagyot mert álmodni – hangsúlyozta. – Ugyanilyen nagy dolog lesz az is szerintem, hogy az olimpiai ételsoromat végigkóstolhatják egy esten a Kornéliában támogatóim, majd pedig egy nyilvános vacsorán a jelentkező vendégek. Négyféle vendégváró falatka szerepelt a programomban, ezeket is elkészítem a vacsorákra az olimpiai bemutatóhoz és élménybeszámolóhoz.

Nagy Tibor, a Kornélia étterem tulajdonosa kiemelte, nagyon büszkék vezetőséfjükre, aki a napi munkája mellett – ami nem kevés – beleállt az olimpiai felkészülésbe, és kiváló eredményt ért el. Annyira jól sikerült az ételek kiválasztása és elkészítése, hogy az ételsor felkerülhet a Kornélia étlapjára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában