Galériával

2020.02.03. 15:47

Évfordulót ünnepelt a battonyai gyermekház

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Biztos Kezdet Gyerekház. A művelődési ház a minap megtelt kisgyermekes családokkal, akiknek Korobán Éva, az Egészségügyi és Szociális Ellátó Szervezet (ESZESZ) igazgatója mesélt a kezdetekről.

Cs. I.

Meghatódva elevenítette fel a pályázatírással járó kihívásokat, a megvalósítással járó izgalmakat, az azóta már mindennapossá vált sikeres programjaikat. Ahogy a kezdetek óta, úgy napjainkban is az a legfőbb küldetésük, hogy a hátrányos helyzetben élők kirekesztetettségét megelőzzék, segítsenek a rászorulóknak, miközben nyitottak minden család felé. Minden szolgáltatásuk ingyenes, szakembergárdájuk felkészült.

 

A paravánokon rengeteg fotót nézegethettek a szülők, akik nosztalgiával emlékeztek minden közös élményre. Ölben ringatott gyerekek anyukái az ünnepi alkalmat arra is felhasználták, hogy átgondolják, mit ad nekik a gyerekházas idő.

Az ESZESZ a pályázat útján elnyert összegből felújította a régi bölcsőde épületét és 2010-ben megnyitotta a Biztos Kezdet Gyerekházat. Ez a közösség lehetőséget nyújt minden kisgyermeknek, hogy olyan dolgokkal ismerkedjen meg, ami a későbbiekben segíti őt abban, hogy megtalálja helyét az óvodában. A szakemberek célja, hogy segítsék a hátrányos helyzetű családban nevelkedő gyermekek korai fejlesztését, felzárkóztatását, az esélyegyenlőség megteremtését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában