Békéscsaba

2020.02.26. 15:23

Az ifjúság kulturális életét kutatták

Az ifjúság kulturális szokásait kutatta és elemezte, majd tapasztalatait kötetbe foglalta egy közel 50 milliós EFOP-os pályázati forrásból az Oriens 2000 Alapítvány.

V. E.

Projektzáró sajtótájékoztatót tartott szerdán az Oriens 2000 Alapítvány, amelyen Szente R. Katalin szakmai vezető és Líborné Gaál Gabriella projekt- és pénzügyi vezetője bemutatta a közel 50 millió forintos Európai Uniós forrásból megvalósult „Kulturális szakemberek és civil szervezetek együttműködése a fiatalok közéleti szerepvállalásáért” című program részleteit.

A szerző felvételei

Ismertették, 1992 óta működő alapítványuk különösen fontosnak tart olyan célokat, mint a helyi társadalom jelenségeinek feltárása, a civil kezdeményezések támogatása és az európai népek találkozásainak megszervezése. Ezt szem előtt tartva nyújtottak be pályázatot a Transznacionális együttműködések keretében, melyben négy külföldi – három román és egy szlovák – partnerük volt segítségükre. Végül elmondták, a sikeres projekt egyik feltétele volt egy, a fiatalok kulturális életéről szóló kutatásokat összegző kiadvány elkészítése is, amely az Érték és Innováció címet kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában