Önkormányzati támogatás

2020.01.18. 16:58

További otthonok újulhatnak meg a fürdővárosban

Újabb két társasház felújításának önkormányzati támogatásáról írták alá a szerződést a napokban a fürdővárosi polgármesteri hivatalban.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Az egy-egymillió forintos forrás segítségével megújulhat a Kossuth tér 27–33. szám alatti ingatlan villámhárító rendszere, illetve ugyancsak megvalósulhat a felcsengetőrendszer teljes rekonstrukciója is. A Törökzugi sor 21–22. szám alatti épület bejárati ajtóinak, illetve ablakainak cseréjét végzik el a támogatásnak is köszönhetően.

Alt Norbert alpolgármester a szerződés megkötése előtt emlékeztetett arra, a képviselő-testület még 2018-ban hozott döntést arról, hogy támogatja a társasházak felújítását. A kiírásokra a város közigazgatási területén lévő, legalább kétemeletes, minimum nyolclakásos, 1990 előtt épült társasházak pályázhattak. A rendelet alapján a támogatás összege a tervezett munka teljes költségének 50 százaléka, azonban társasházanként nem lehet több egymillió forintnál.

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő kitért arra, hogy 2019-ben, a pályázatok első körében három kandidáló társasházat támogattak. Mint mondta, a támogatási rendszer kedvező változásokhoz járult hozzá, hiszen több ingatlan esetében napjainkra szükségessé vált a felújítás.

Alt Norbert kifejtette: a társasházak nem csupán pályázati támogatásokból valósítják meg a beruházásokat, hanem saját forrásaikat, megtakarításukat is felhasználják a fejlesztésekhez, amelyek megléte pályázati feltétel, illetve erősíti a rendezett működést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában