testületi ülés

2020.01.28. 16:03

Számos fejlesztést megvalósítanak Berényben

A kiadási és bevételi oldalon egyaránt 4 milliárd 107 millió forintos főösszeggel elfogadta a mezőberényi önkormányzat idei költségvetését hétfői ülésén a helyi képviselő-testület.

Papp Gábor

Siklósi István polgármester elmondta, legfontosabb célként az intézmények működőképességének megőrzését, a lakosság által megszokott, önként vállalt feladatok megtartását, fejlesztések megvalósítását és az eladósodás megakadályozását jelölték meg.

Az előkészítés során lefolytatott egyeztetések eredménye, hogy a 2020-as évben is biztonságos gazdálkodást folytathatnak az intézmények, az általuk leadott keretet nem kurtították meg, amit csak jelentős saját forrás biztosításával lehetett elérni.

Hangsúlyozta, fel sem merült, hogy a megszokott szolgáltatásokat, önként vállalt feladatokat megszüntessék, így például a kis labort vagy a strand működését ne finanszírozzák. A civil szervezetek támogatása maradt a tavalyi szinten.

– Főleg pályázati forrásokból, de jelentősebb fejlesztések is megvalósulhatnak – tette hozzá a polgármester. –A Luther téri iskola és a Kinizsi utcai óvoda energetikai felújítása, észak-nyugati városrész belvizes programja, újabb ipari terület kiépítése is megtörténhet.

S bár még nincs a költségvetésben, hiszen a pályázati támogatásról nem rég kaptak értesítést, a bölcsőde bővítése is ebbe a körbe tartozik. Saját erőből járda- és útfelújításokra, faültetésre, utcabútorok cseréjére, továbbá a kastély északi szárnyának rekonstrukciójára is lehetőség nyílhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában