katasztrófavédelem

2020.01.17. 11:20

Magasból mentő járművet avattak Orosházán

Ünnepélyes szolgálat átadás-átvétel után az orosházi tűzoltók laktanyájában Kiss András, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át pénteken reggel annak az új (decemberben már megérkezett) magasból mentő gépjárműnek az indítókulcsát, ami mostantól, szükség esetén, a még biztonságosabb mentést garantálja.

Csete Ilona

Kiss András elmondta, speciális autóról van szó, ami fontos eszköze a tűzoltóknak. A magasban oltáshoz, a magasból mentéshez használható gépjármű személyzetének minden beavatkozásból sikeres, balesetmentes visszatérést kívánt.

A szerző felvételei

Megtudtuk, az országban decemberben két ilyen járművet állítottak be, Orosházán és Baján. A tűzoltók speciális gépkocsijának a munkamagassága 32,5 méter (szükség esetén a toronyházak tetejére is felér), rendelkezik vízágyúval, a kosara négy személyes. Beavatkozáskor sokkal gyorsabban érhetők el vele a magas szintek. A személyzet az elmúlt időszakban a szükséges típusvizsgát megszerezte.

Az orosházi tűzoltóságon új magasból mentő járművet adtak át pénteken

A régebbi ilyen járművet, aminek az üzemeltetése már nem gazdaságos, lecserélik. Az orosházi tűzoltók a folytatásban két gépjármű-fecskendővel, egy vízszállítóval, egy műszaki mentővel és ezzel a korszerű magasból mentő járművel végzik a munkájukat.

Dávid Zoltán polgármester gratulált a helyszínen a tűzoltóknak, reményét fejezte ki, hogy lesznek még ilyen ünnepélyes pillanatok a tűzoltók életében, ami azt közvetíti az állampolgárok felé, hogy biztonságban érezhetik magukat, hiszen a személyi és tárgyi feltételek adottak a mentésekhez, a tüzek eloltásához.

Máris bevetésen az új eszköz

Alighogy átvették az orosházi tűzoltók a magasból mentő járművük indítókulcsát, a délelőtti órákban már riasztást is kaptak. Németh László parancsnokhelyettes hírportálunknak elmondta, Pusztaföldváron nagyméretű faág villamosvezetékre esett, azt megrongálta, kollégái ott dolgoztak az új járművel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában