Gyula

2020.01.30. 17:22

Konferenciát tartottak a felsőoktatás napján

Egészségben utazva címmel rendeztek konferenciát az egészségturizmus oktatásának kihívásairól szerdán a fürdővárosi polgármesteri hivatalban, a Gyulai Felsőoktatás Napja alkalmából.

Papp Gábor

Fotó: LP6DMK2

A helyi felsőoktatást három évvel ezelőtt vette át a Gál Ferenc Főiskola, megőrizve ezzel a képzést a városban. A kezdeményezés ehhez az eseményhez kapcsolódik.

A konferencián köszöntőt mondott dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gál Ferenc Főiskola képzései hozzájárulnak a megye népesség-megtartó erejének erősítéséhez. Dr. Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett arra, hogy a gyulai felsőoktatás közel harmincéves múltra tekint vissza, és megmaradását a Gál Ferenc Főiskola hosszú távon képes biztosítani. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kifejtette: a város méltó színteret biztosít a felsőoktatás számára.

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Homoki Andrea, a GFF Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja elmondta, a programot már harmadik alkalommal hívták életre. A rendezvény mindig kapcsolódik valamelyik szakukhoz, ezúttal az egészségturizmus állt a középpontban. Dr. Kozma Gábor, a GFF rektora arra világított rá, hogy a társadalomban egyre nagyobb az igény azon szolgáltatások iránt, amelyek az egészségügy és turizmus találkozásából jöttek létre.

– Újszerű, világszínvonalú szolgáltatásokat kell biztosítani, amihez elmélyült tudásra, nagy rutinra, nemzetközi ismeretekre, a helyi gyakorlathoz és lehetőségekhez szükséges alkalmazkodásra egyaránt szükség van – fogalmazott dr. Kozma Gábor. – Mindezek a képzés, a képzésben résztvevő szakemberek számára szép és komoly kihívás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában