Külön világot teremtettek

2020.01.16. 12:44

Fény- és hangterápiás szobát alakítottak ki a csabai idősek otthonában

Egy relaxációs, fény- és hanghatásokat ötvöző terápiás szobát alakítottak ki a közelmúltban 3 millió forintból az Ady Endre utcai idősek otthonában, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ intézményében – jelentették be csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Fotó: Imre Gyorgy

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a kistérségi társulás tanácsának elnöke elmondta, az idősellátás egyre komolyabb feladatot jelent az önkormányzat és a kistérség számára, egyre több szépkorú szorul segítségre, különleges ellátásra. Az Ady Endre utcai idősek otthonában ötven demenciával élő személyről gondoskodnak, akik mindennapjait komfortosabbá teszi az országos szinten egyedülálló módon felszerelt relaxációs szoba.

Szarvas Péter, Bátori Zsuzsanna, valamint Gregorné Práth Szilvia, a Békéscsabai Kistérségi Intézményellátó Központ vezetője /Fotó: Imre György/

Bátori Zsuzsanna igazgató elmondta, nemcsak a demenciával élők, hanem mind a 130 ellátott számára használható a helyiség, a zárt ajtók mögött a fény- és hanghatásoknak köszönhetően egy külön világba csöppennek az idősek. A terápia életminőségi javulást eredményez, az eddigi tapasztalatok alapján is érezhető a jótékony hatása, csökkenti a feszültséget, a szorongást. A relaxációs szobában négy fotelt helyeztek el, egy-egy terápia tíz-húsz percet ölel fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában