fejlesztés

2020.01.15. 13:30

Felújítják Gyulán az árvízvédelmi központot

Az Interreg V-A Románia–Magyarország Program keretében valósul meg a Szanazugi Árvízvédelmi Központ teljes körű rekonstrukciója – tájékoztatott a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

P. G.

Számos feladatot hajtanak végre a fejlesztés során /Fotó: BMH/

Mint megtudtuk, az elnyert 669 ezer 554 euró támogatásból és további 60 millió forint önerőből megújul a főépület, a kiszolgáló melléképület és azok külső környezete. Az építési munkák során a tartószerkezetek nem változnak, de az építőmesteri, épületgépészeti és -villamossági felújítás teljes körű lesz.

A főépület utólagos hőszigetelést kap, az összes nyílászárót kicserélik és a tető is új fedést kap. Új padlóburkolatok és előlépcsők is készülnek. Az emeleti függönyfal hőhídmentes alumínium szerkezetű lesz. Korszerűsítik a központi fűtést, a helyiségeket klimatizálják. A belső és a külső elektromos hálózat, a térvilágítás és a villámvédelem is megújul. A melléképületben új kazánt helyeznek el, és annak teljes homlokzata megszépül. Tetőhéjazatát a főépületéhez hasonlóan kicserélik.

Számos feladatot hajtanak végre a fejlesztés során /Fotó: BMH/

Az épületek külső környezetében megújulnak a burkolatok és parkoló létesül. Az épület körüli csapadékvíz elvezetését is megoldják, a játszóteret és a folyóparton található két úszóművet is rekonstrukció alá vonják. A kivitelezőnek 2020. május 31-ig kell befejeznie a fő- és melléképület, valamint a hozzájuk kapcsolódó külső környezet rendbetételét. Tavaly év végén 60 százalékos volt a készültség, számos területen már szembeötlőnek számított a fejlesztés előrehaladása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában