Galériával

2020.01.30. 16:34

Az újévi fogadáson a kondorosi vállalkozók munkáját is méltatta Ribárszki Péter polgármester

Hagyományteremtő szándékkal 2018-ban rendezték meg első alkalommal a kondorosi vállalkozók, vállalkozások újévi fogadását. Szerdán este a városi művelődési házban az elmúlt esztendőt értékelte Ribárszki Péter polgármester. Tájékoztatta a meghívottakat, hogy mi történt a város életében a múlt évben, hogyan gazdálkodik az önkormányzat, milyen fejlesztési elképzeléseik vannak, milyen elérendő célokat határoztak meg maguknak 2020-ra.

Ny. L.

Ribárszki Péter szólt arról, tavaly a városban 899 vállalkozó, vállalkozás és őstermelő nyújtott be helyi iparűzési adóbevallást. Ismertette a demográfiai adatokat is. Az állandó lakosságszám a 2020 januári állapot szerint 4930 fő, a tavalyi évi adat 4972 fő volt. A múlt évben 21 házasságkötés történt a településen, 35-en születtek, 94-en hunytak el.

Ribárszki Péter polgármester tájékoztatta a meghívottakat, hogy mi történt a város életében a múlt évben, mik a célok az idei évre

Ribárszki Péter kitért arra, hogy környezetünk védelme elemi érdekünk, védelmezni és óvni kell a környezetünket és természeti értékeinket. Így, folytatva a tavalyi esztendőben útjára indított programjukat, 70 juharfacsemetét ültettek el a városban. Céljaik között szerepel természetesen az illegális hulladéklerakóhelyek felszámolása is.

Bagyin György, kondorosi járműgyártó tevékenységét is méltatták, elismerő oklevelet vehetett át Ribárszki Pétertől és Kozsuch Kornéltól

– Fontos a fiatalok helyben tartása, a fiatal családok letelepedésre és gyermekvállalásra való ösztönzése, ezáltal a népességcsökkenés lassítása – emelte ki a polgármester. – Tavalyi önkormányzati döntésünknek köszönhetően útnak indítottuk a „Baba Start” életkezdési, támogatási programot, mellyel a fiatal kondorosi családokat kívánjuk támogatni. Ennek összege gyermekenként 40 ezer forint. A tavalyi évben 15 gyermek részesült ebben a támogatásban. Ami a korábbiakhoz képest változás volt a múlt évben, városunk is részt vett a Szociális Tüzelőanyag Programban, mely eredményeként 101 kérelmezőt tudtunk támogatni.

A vállalkozóknak, a vállalkozások képviselőinek a szerdai, újévi fogadáson köszönték meg a város érdekében is végzett munkájukat /Fotók: Kiss Zoltán/

Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Tiszakürt közötti szakaszának megépítésével egy régi álom valósult meg. Közben folytatódtak a belterületi útépítések is. A 2015–2019 közötti időszakban összesen 16 utcában 7,5 km út készült el. Továbbá nyolc utcában elvégezték az alapozási munkálatokat, a betonozás tavasszal 2,5 kilométeren kezdődik meg. Elhangzott, Kondoroson 29 civil szervezet, 10 alapítvány működik.

A kondorosi Zöld Autó Kft. ügyvezetői, Sznyida György (balra) és Szabados Sándor Ribárszki Péter polgármesterrel a rendezvényen

– Büszkék vagyunk civil szervezeteinkre, munkásságukra. Hasonlóan a sportolóinkra, akik sikereikkel városunk hírnevét öregbítik szerte az országban és a határon túl – ecsetelte a polgármester. – Tavaly kétmillió forint volt a civil szervezetek, hárommillió forint pedig a sporttámogatás kerete. A pályázati forrásból tizennégy civil, nyolc sportszervezet és három alapítvány részesült.

Az újévi fogadás végén Ribárszki Péter és Kozsuch Kornél alpolgármester elismerő okleveleket adott át a város legnagyobb iparűzési adót fizető vállalkozások képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában