Békés megye

2020.01.19. 06:51

A Patkány éve lesz az idei

Február 4-én 10:04-kor a kínai asztrológia szerint szoláris értelemben hazánkban is elkezdődik a Jang Fém Patkány éve. Hogy mire számíthatunk a Jin Föld Disznó évéből kilépve, és mi mindenre tudunk fényt deríteni a kínai kultúrából gyökerező több ezer éves ezoterikus hagyományokon alapuló tanokból, arról a gyomaendrődi Balázs Irén kínai asztrológust kérdeztük.

A kínai asztrológiában az éves előrejelzés általános, pontosabb képet a személyes horoszkóp mutathat /A szerző felvétele/

– Milyen hatások lesznek meghatározóak?

– Erre az évre tekinthetünk úgy is, hogy egy vizsgaidőszakban vagyunk, amiből senki sem maradhat ki. Mindenki érezni fogja ennek a hatását azon az életterületén, ahol ezzel dolga van. Így világossá válik számunkra, hogy mennyire vagyunk felkészültek, milyen alapos a tudásunk. Itt tudás alatt nem az elméleti dolgokra kell gondolni, hanem életünk során a tapasztalatokból nyert bölcsességre. 2020-ban, mint általában egy vizsgán, az ember csak saját magára számíthat, kívülről segítséget nem igazán várhat. Adódhatnak olyan külső körülmények, amelyek megnehezíthetik a mindennapjainkat. Lehetnek váratlan helyzetek, amire nem is számítunk, illetve a fejlődés és a növekedés lassulása is érezhető lesz minden területen. Ez okozhat némi feszültséget, bizonytalanságot, kibillentheti a lelkiállapotunkat, érzékenyebben reagálhatunk olyankor is, amikor egyébként nem szoktunk.

A kínai asztrológiában az éves előrejelzés általános, pontosabb képet a személyes horoszkóp mutathat /A szerző felvétele/

– Milyen vizsgákra számíthatunk?

– Kiemelt témakör lesz minden, ami az erkölccsel, tisztességgel, becsülettel és az igazsággal kapcsolatos. Fontos lesz a fizikai világ és az univerzum törvényeinek a betartása. Ha olyan dolgokat tapasztalunk, hogy nem haladunk, stagnálunk, vagy megakadtunk valamiben, akkor nézzük meg, hogy milyen előírásokat nem vettünk figyelembe. Javítsuk ki, és a dolgaink rendeződni fognak. A közlekedésben is jobban kell figyelnünk a szabályok betartására, ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni. A korrektség és szavahihetőség jegyében jobban ügyeljünk arra, hogy kinek mit ígérünk meg, és azt tartsuk is be. Ellenkező esetben mi is hasonló dolgokat fogunk megtapasztalni a saját bőrünkön. Megmérettetésre kerül akaraterőnk, túlélő képességünk, kitartásunk, hogy mennyire vagyunk önállóak és felelősségteljesek. Ez az év sok olyan feladatot és kihívást hoz akár az emberek, akár a cégek, vállalkozások életébe, melyek megnehezítik a mindennapokat. Azonban, ha nem arra várunk, hogy majd valaki megoldja helyettünk a felmerülő problémákat, hanem az irányítást a kezünkbe vesszük, és erőt, fáradságot nem kímélve dolgozunk rajta, akkor pozitív végeredményre számíthatunk.

– Hogyan lehet jól megélni ezt az évet?

– A kínai asztrológia filozófiája szerint minden, ami történik, értünk van, azért, hogy fejlődjünk általa, és mindennek elrendelt ideje van. Most egy kicsit nehezebb esztendő elé nézünk, mert a régi, teljesen berögzült nézőpontunk átalakításra, megújulásra vár. Amiben eddig hittünk, amit igaznak véltünk, új alapokra kell helyezni, mert a régi már nem fog működni. Az ember nehezen mozdul ki a komfortzónájából még akkor is, amikor már nem is érzi jól magát. Bár ez kényelmet és biztonságot ad, de egy idő után elszigetel a valóságtól, és inkább korlátoz bennünket. A körülöttünk kialakuló erőteljes változások fogják elősegíteni, hogy 2020-ban elengedjük a régi hitrendszereinket, és elkezdjük megépíteni az újat, így a korlátok lebomlanak és felváltja a szabadság.

A születés pillanata egyéni azonosító

Balázs Irén azt mondja, ez az előrejelzés az év általános tendenciáiról szól, azokról az energiákról, amelyek 2020-ban „testet öltenek”. Ehhez még természetesen hozzájönnek a hónapokra lebontott pluszinformációk is, melyek még változatosabbá teszik az évet. A személyes horoszkóp mindezekkel összeegyeztetve ad teljes képet arról, hogy az egyén életében mi várható ebben az időszakban. Minden ember egyedi, így a horoszkópja is az lesz. Mint ahogy nincs két egyforma ember, így nincs két egyforma horoszkóp sem. Az az időpillanat, mikor megszületett, csak az övé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában