Tanácsadás

2019.12.03. 15:35

Szakmai napot tartottak Békéscsabán az önkéntesekről

Az önkéntesség került terítékre azon a szakmai napon, melyet civil szervezetek számára tartott a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete, az Erzsébet Ifjúsági Alap és a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány kedden délután a békéscsabai Tégla Közösségi Házban.

V. N.

Fotó: LP6DMK2

Zsótér Mária, az alapítvány elnöke elmondta, világszerte 1985 óta ünneplik december 5-én az Önkéntesség Nemzetközi Napját. A keddi szakmai napnak ez is apropót ad, de mint az elnök kifejtette, a résztvevő szervezetek működésének alapja az önkéntesek foglalkoztatása, mégis kevesen tudják, hogy ennek milyen pénzügyi vonzatai, előnyei vannak. Ezekre a kérdésekre is választ adtak a szakmai napon megjelentek számára.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a közösségfejlesztők megyei titkára is előadást tartott /Fotó: Lehoczky Péter/

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára kiemelte, a civil szervezetek esetében gyakori probléma a pénzügyi helyzetek kezelése, a szabályzatok ismerete, azok alkalmazása. Hozzátette, a délutáni műhelymunka éppen ezekről szólt: a résztvevők hasznos ismereteket sajátíthattak el a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában