Kondoros

2019.12.31. 19:00

Lőttek, ostort csattogtattak, HÍR-es kondorosi gulyást ettek

A hagyományokhoz hűen, hiteles helyszínen, a Kondorosi Csárda előtt csergettek, vagyis csattogtatták karikás ostoroikat a betyárok kedden.

Nyemcsok László

Fotó: Beküldött fotó

A csergetés mellett puskalövésekkel is hangzavart csináltak, lármát csaptak, hogy elűzzék az év utolsó napján a gonosz erőket. A Körösök Völgye Vitézi Bandérium Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjaihoz önkéntes betyárok is csatlakoztak.

Beküldött fotó

A program után a szervezők ebédre hívták meg az ostorcsattogtatókat a csárdába, és kondorosi gulyást tálaltak fel számukra. Nem véletlenül, hiszen nemrégiben érkezett meg a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége (MNHSZ) részére annak az igazolása, hogy a kondorosi gulyás elnyerte a HÍR-védjegyet. Az ételt kedden a betyároknak Csonka Zsolt mesterszakács, a csárda executive séfje és Medvegy János konyhafőnök készítette el. Mégpedig ugyanúgy, ahogy korábban a bírálók számára is.

Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke elmondta, a védjegy rangját mutatja, hogy a díszoklevelet dr. Nagy István agrárminiszter és Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában