galériával

2019.12.09. 19:00

Kitüntetéseket is átadtak Békéscsabán a nemzetiségek napja alkalmából

Ünnepséget rendeztek hétfőn a megyeszékhely polgármesteri hivatalának dísztermében a nemzetiségek napja alkalmából.

B. O.

Elsőként Szarvas Péter, a város polgármestere mondott köszöntőt, majd az egyes békéscsabai közösségek tagjai mutatkoznak be zenével, dallal, tánccal vagy irodalmi összeállítással.

Az eseményen átadták a nemzetiségi önkormányzatok elismeréséit is. A lengyel nemzetiség kitüntetését, a Békéscsaba Lengyelségéért elismerést idén Szűcs Ferencné vehette át. A roma nemzetiségi önkormányzat a Békéscsabai Romákért posztumusz kitüntetéssel ismerte el néhai Farkas Gyula nemzetiségi önkormányzati képviselő munkáját.

A román nemzetiségi önkormányzat a Békéscsaba Románságáért díszoklevéllel ismerte el Palladi Salvator Cornél munkáját, a Békéscsaba Románságáért emlékplakettet pedig Csobai Lászlóné kapta. A Békéscsabai Szlovák Önkormányzat pedig úgy döntött, hogy a Békéscsabai Szlovákságáért emlékplakettet Mayer Sándornénak adományozza.

Idén az ünnepségen elsőként az ukrán nemzetiség is megjelent, az ő képviseletükben Sztyefanyija Bilik, Arina Bilik és Szofija Bilik műsorát tekinthette meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában