Gyula

2019.12.10. 17:46

Bővült a gyulai értéktár

Újabb három érték, a Gyulai Várfürdő, az Erkel Ferenc Vegyeskar és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyűjteménye és tevékenysége is bekerült a Gyulai Települési Értéktárba – ismertette az értéktári bizottság napokban meghozott döntéseit Kónya István alpolgármester, a grémium elnöke.

P. G.

Kónya István elmondta, már régóta szerették volna, hogy a Gyulai Várfürdő is az értéktár részévé váljon.

– A fürdő városunk turisztikai zászlóshajója és egyik jelképe is egyben, ami emellett országosan is egyedülálló környezetben található – fogalmazott hírportálunknak az alpolgármester. – Gyula hírnevét öregbíti, gyógyászati és turisztikai értéke egyaránt kimagasló. Kun Miklós ügyvezető igazgató és csapata színvonalas anyagot állított össze. Természetes, hogy bekerült az értéktárba.

Hozzátette, a városi könyvtár azért is fontos, mert megyénk egyik legrégebben működő bibliotékájáról van szó. Patinás épületben, Gyula életében meghatározó kulturális értéket testesít meg.

Az Erkel kórus ugyancsak fontos szerepet tölt be Gyulán, kulturális missziót teljesít a városban és szélesebb értelemben is. Színvonalas programjaikkal számos városi rendezvényen működnek közre, segítik azok sikereit. Kónya István elmondta, az értéktár bizottság valamennyi különlegesség felvételét egyhangúlag támogatta. Mint hozzátette: ezekkel együtt immáron közel harminc, egészen pontosan huszonnyolc érték található meg a helyi értéktárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában