BÉKÉSSZENTANDRÁS

2019.11.24. 17:12

Platán fasort ültettek a kerékpárút vonalán

Másfél kilométer hosszan összesen 132 darab platán facsemetét ültettek el a Békésszentandrás-Szarvas közötti közötti kerékpárút nagyközséghez közelebbi vonalán.

B. A.

A programot Békésszentandrás Újratelepítési Emlékbizottsága szervezte, a település újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából. A felhívást Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata és a Településüzemeltetési Intézmény támogatta.

Beküldött fotók

Hévizi Róbert az Újratelepítési Emlékbizottság elnöke elmondta, az eseményen tevékenyen részt vettek a civil szervezetek és intézmények képviselői, valamint olyan szentandrási vagy a településhez kötődő magánszemélyek, akiknek fontos a nagyközség megfelelő környezetvédelmi helyzete és azért tenni is akarnak. Az eredeti tervek szerint 300 facsemetét helyeznek majd a földbe.

– A maradék 168 fát tavasszal fogjuk elültetni. A helyszínekhez várjuk utcaközösségek, civil szervezetek és intézmények javaslatait – tájékoztatott a Hévizi Róbert.

Hozzátette, az akcióval egyrészt csatlakozni kívánnak az országos fásítási programhoz, másrészt pedig szeretnének olyan üzenetet hagyni az utódoknak, hogy védjék, óvják a helyi értékeket illetve emlékezzenek a történelem jeles napjaira, és azokat vigyék tovább méltóképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában