Tótkomlós

2019.11.11. 16:21

Faültetéssel válhat klímabarát várossá

Kiemelt hangsúlyt kap Tótkomlós életében a környezetvédelem, a fásítás.

Cs. I.

A közösségi médiában létrehozott, 10 millió fa elnevezésű csoport felhívásához csatlakozva harmincan úgy döntöttek a hétvégén, hogy fákat ültetnek a Száraz-ér partján, az Ó-temetőhöz közeli részen. Tíz nagyméretű, konténeres fűzfa és majd kétszáz darab kisebb gyümölcsfa került a földbe. A nagyobb fákat vásárolták, a kisebbek az orosházi Rágyánszki kertészet felajánlásai voltak.

A megmozdulás szervezője Halászné Dani Edit képviselő volt. Érdeklődésünkre elmondta, civilek, képviselők és Zsura Zoltán polgármester is fásítottak.

– Ez csak a kezdet. Felmérjük a beültethető önkormányzati területeket, hogy még nagyobb lendülettel koncentrálhassunk a fásításra, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Tótkomlós zöld, klímabarát település legyen. Felhívást fogalmaztunk meg: a lakosok saját kertjükben, házuk előtt is ültessenek néhány fát. A klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez ők is hozzájárulhatnak – tette hozzá az ötletgazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában