önkormányzati választások 2019

2019.11.12. 18:28

Esküt tettek a szarvasi képviselők

Megtartotta alakuló ülését a szarvasi képviselő-testület kedden délután az Árpád szálló dísztermében.

Balázs Anett

A tizenkét tagú testület – tagjai: Csanádi László, Csernus Zsolt, Farkas Tamás, Kiss Attila, Kovács Mátyás, Molnár Etele. Molnár Istvánné, dr. Pecsenye Erzsébet, Sinkovicz Krisztián, Závoda Ferenc – és Babák Mihály polgármester eskütétele után titkos szavazáson választották meg a város alpolgármesterét. A nyolc érvényes szavazat egyöntetű eredményeképpen Molnár Etele tölti be az alpolgármesteri címet.

Öt bizottság jött létre. A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság, élén Csanádi Lászlóval, a Gyermekjóléti és Közművelődési Bizottság, elnöke Molnár Istvánné lett, míg az Ügyrendi Közbeszerzési, Turisztikai, és Környezetvédelmi Bizottság elnökének dr. Pecsenye Erzsébetet választották. Az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke Kiss Attila lett, míg a Szociális, Családügyi, Egészségügyi és Nemzetiségi Bizottság élére Csernus Zsolt került.

Az eseményen jelen volt Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és köszöntötte a testület tagjait.

Az alakuló ülés végén Babák Mihály polgármester elmondta, 1990 óta nyolcadik alkalommal alakult meg a képviselő-testület a városban. – A városnak ismét van 12 képviselője, akik a város irányítását megkapták Szarvas polgáraitól. Ez nem hatalom. Ez iszonyú felelősség, alázat és rengeteg munka – hangsúlyozta Babák Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában