önkormányzati választások 2019

2019.11.30. 10:21

Az adósság csökkentése a cél Battonyán

Boros Csabának szavaztak bizalmat az októberi önkormányzati választáson a battonyai választópolgárok. Az új polgármester hivatalának átvétele után arról mesélt, milyen változásokat tervez apparátusával.

Cs. I.

– A város komoly adósságállományt halmozott fel, s van szállítói tartozásunk is. Az új testülettel minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy költséghatékony döntésekkel jobbítsunk a helyzeten. Ennek érdekében nem választottunk főállású alpolgármestert, s míg korábban öt, a mostani ciklusban csak három bizottság jött létre. A képviselők lemondtak tiszteletdíjuk jelentős részéről. Kértem egy kimutatást, hogy a döntéseink nyomán mennyit spórolhatunk. Kiderült, az elkövetkezendő öt év alatt megtakarítunk 77,5 millió forintot – sorolta a költséghatékonyságra vonatkozó törekvéseik jó példáit a városvezető. Nem titkolja, a folytatásban is várhatók nem népszerű döntések, ám azok mindegyike a fejlődés érdekében születik.

Boros Csaba /A szerző felvétele/

A szennyvízprojektről elmondta, a befejezéséhez közeleg, a rákötések hamarosan elkezdődnek. Erről tájékoztatják majd a lakosságot.

– Minden pályázati forrásra szükségünk van, ám minden drágult. De azért lobbizunk, hogy a TOP-os pályázatok megvalósulhassanak az eredeti tervek szerint. Ezek közül tíz nyertes, kettőnek még várunk az eredményére. Belvízvédelmi beruházásunk megvalósult; az új bölcsődét hamarosan megnyitjuk; az idősek napközi otthonának épületében, az emeleti részen közösségi teret alakítottunk ki és konyhai eszközöket vettünk; orvosi rendelőnket érintő nagyberuházás keretében egy újabb részsikert is elkönyvelhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában