Ász-ellenőrzés

2019.11.27. 20:02

A békési cég állítja: szinte az összes hibát javították

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a BKSZ Békési Kommunális és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2015–2017 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését.

P. G.

Hírportálunkhoz eljuttatott közleményében kiemelték: az ÁSZ megállapította, az önkormányzat a társaság feletti tulajdonosi jogait nem szabályszerűen gyakorolta. A BKSZ Békési Kommunális és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű. A társaság az ellenőrzött időszakban településüzemeltetési, valamint lakás- és helyiséggazdálkodási közfeladatot látott el.

A BKSZ Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. reagálásában jelezte: a jelentés megállapításaira a társaság harminc napon belül intézkedési tervet küld az ÁSZ-nak, amely tartalmazza, hogy a feltárt adminisztrációs hibákat azonnal, mára már szinte teljes mértékben kijavították.

Valamint azt is hozzátették, hogy a további feltárt hibák vonatkozásában a gazdálkodása során a kft. a jó gyakorlatot követi. S mint hangsúlyozták: nemcsak a cég működése szabályozott, de a vonatkozó jogszabályoknak is megfelel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában