együttműködés

2019.10.04. 19:26

Új tűzoltóautót vásárolnak az újkígyósi önkéntes egyesületnek

Megnyitották az „Együttműködés a kockázatmegelőzés és katasztrófakezelés területén Nagyzerind és Újkígyós határ-menti térségében” projektet. A program elsődleges célja Arad és Békés megye katasztrófavédelmi együttműködésének javítása.

V. N.

Az eseményen Haskó György, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese elárulta, a helyi szervek jelenleg tizenhét megyei önkéntes tűzoltó egyesülettel kötöttek megállapodást. – Ezek a szervezetek évről évre pályázhatnak olyan eszközökre, járművekre és képzésekre, amelyek a hivatásos tűzoltókkal való együttműködést, kárfelszámolást segítik – hangsúlyozta.

Beküldött felvétel

A nyitóeseményen Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere ismertette a projekt részleteit. Mint mondta, az elsődleges cél, hogy az egyesület működéséhez szükséges felszerelést, illetve képzési lehetőséget biztosítsanak. – Az új autó mellett mentéshez szükséges eszközök, védőruhák, valamint szakmai képzések, gyakorlatok is részét képezik a város által nyert 230 ezer euró értékű támogatásnak – tette hozzá.

Simándi Sándor, Nagyzerind polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy az 1970-es évek végéig működött a községben önkéntes tűzoltó egyesület, de a most elnyert projektnek köszönhetően ez változni fog. Nagy Balázs, az Újkígyósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője elmondta, immár harmadik éve működik a városban az önkéntesekből álló tűzoltó-egyesület. Hozzátette, a pályázatnak köszönhetően a régi IFA autójukat hamarosan a mai kor követelményeinek megfelelő tűzoltóautóra cserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában