Orosháza, galériával

2019.10.08. 17:35

Száz férőhelyes munkásszálló épült Gyopárosfürdőn

Kormányzati támogatással száz férőhelyes munkásszálló épült Orosháza-Gyopárosfürdőn. A keddi átadáson a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Bodó Sándor a megyei és járási szinten is javuló foglalkoztatásról, illetve azokról a munkavállalói igényekről beszélt, melyek szükségessé tették ezt a beruházást. Országosan egymilliárd forintot költöttek 24 hasonló létesítmény kialakítására.

Csete Ilona

Az önkormányzat pályázati forrásból, 274 millió forintból és 200 milliós önerő felhasználásával építette meg a minden igényt kielégítő munkásszállót egy önkormányzati­ telken Gyopároson. Bodó Sándor elégedettségének adott hangot, hiszen – mint mondta – ez a projekt kihat a megye, a város gazdasági életére is. Számokkal támasztotta alá, hogy látszik a sok munka a térségben.

Bojtor István, Bodó Sándor, Dávid Zoltán a munkásszálló avatásán /Fotó: Für Henrik/

Beszélt a foglalkoztatottak számáról, ami 20 ezerrel nőtt, és a többség (80 százalékuk) a versenyszférában helyezkedett el. A javuló foglalkoztatotti és munkanélküliségi ráta számai arra utalnak, jó az irány, ám vannak még feladatok: az inaktívak felkutatása. Az orosházi járást kiemelve az államtitkár elmondta, az álláskeresők csupán ezren vannak, a munkanélküliségi ráta az országoshoz képest is jobb. A regisztrált álláskeresők száma itt hatszáz fő alá csökkent. A szakpolitikus beszélt a 2017 óta zajló munkásszáló-építési programról. Hangsúlyozta, ma már otthonihoz hasonló színvonalú lakhatási körülményeket kell biztosítani. Az orosházi ilyen, sőt, nem is szálló, hanem munkáshotel – utalt annak impozáns megjelenésére.

Az ünnepségen Bojtor István alpolgármester azt hansgúlyozta, a városvezetés kiemelt feladatainak egyike, hogy szorosan együttműködjön a gazdasági élet szereplőivel, segítse a vállalkozásokat.

– Ez a munkásszálló azért épült fel, mert az orosházi vállalatok részéről erre igény mutatkozott. A helyi és környékbeli munkaerőpiac mellett az ország más településeiről, netán más országokból érkező dolgozóknak is tudnak munkát adni és most már szállást is. A munkaerőpiaci igényeket szem előtt tartva nyújtotta be önkormányzatunk a pályázatát, amire több mint 274 millió forint központi forrást nyertünk. Szükség volt saját erőre is, mértéke meghaladja a 200 millió forintot. Az külön öröm, hogy a munkásszállót orosházi cég építette fel, orosházi családok megélhetését biztosítva – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában