Egyensúly AE Egyesület

2019.10.25. 19:32

Projektzáró konferenciát tartottak Békéscsabán

Transznacionális Együttműködés Békés Megyében címmel tartott tudásintegráló konferenciát és projektzáró ünnepséget pénteken az Egyensúly AE Egyesület Békéscsabán.

V. E.

Az eseményen Bálint Kornél, a Békés Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője elmondta, örömmel állapította meg, hogy a projekt résztvevőinek szándéka és a kormányhivatal céljai azonosak, hiszen a program témája a magyarországi fiatalok munkaerő piacon való hatékonyabb és sikeresebb elhelyezkedését szolgálja.

Továbbá kifejtette, hivataluk másik, hasonló célkitűzése Békés megye népességmegtartó erejének növelése, ennek érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttek a kamarákkal, a köztestületekkel, szakmai szervezetekkel, a régióban működő felsőoktatási intézményekkel, majd a közeljövőben a szakképzési centrumokkal is.

Debreceni Adrienn, a pályázat szakmai vezetője elmondta, sikeres beadványuknak köszönhetően 49,95 millió forint támogatásban részesülhettek, melyből többek közt 12 műhelymunkát valósítottak meg, amelyekben hazai és nemzetközi szinten is foglalkoztak az önkéntesség hatásával a munkavállalásban, és a munkakipróbálás- és a pályaorientációs lehetőségekkel, főként a hátrányos helyzetű fiatalokra koncentrálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában