testületi ülés

2019.10.31. 15:20

Odaítélték a gyulai Erkel Ferenc Ösztöndíjakat

Döntött az Erkel Ferenc Ösztöndíj odaítéléséről csütörtökön délelőtt megtartott ülésén a gyulai képviselő-testület. A grémium emellett újabb szálloda-fejlesztéssel kapcsolatban indította el a helyi építési szabályzat módosítását a tanácskozáson.

Papp Gábor

TestŸleti ŸlŽs

Fotó: Imre György

Az Erkel Ferenc Ösztöndíjra benyújtott pályázatokról szóló előterjesztés kapcsán dr. Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett arra, hogy a testület még 2018 november 15-én fogadta el a városi művészeti ösztöndíjról szóló rendeletet. A szabályozás értelmében a képviselők évente legfeljebb négy középfokú művészeti oktatási intézményben művészeti tanulmányokat folytató tanulónak, illetve államilag elismert felsőoktatási intézményben művészeti tanulmányokat folytató hallgatónak ítélhetik meg a támogatást.

Fotók: Imre György

A szeptember 30-i határidő leteltéig hárman jelentkeztek. Egy pályázatot érvényteleníteni kellett, aminek kapcsán a polgármester kiemelte, nagyon tehetséges fiatalról van szó, éppen ezért konzultációt kezdeményezett a rendelet esetleges módosításáról. A testület csütörtöki határozata értelmében Rózsa Kitti és Tóth Balázs tanulmányait támogatják a fejenként havi 25 ezer forintos ösztöndíjjal.

A grémium határozott arról is, hogy elindítja a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítását a Wellness Hotel Gyula tömbjére vonatkozóan.

Az előterjesztésben megfogalmazták, hogy a város egyik erős gazdasági ága a turizmus, azon belül a szálláshely-szolgáltatás. A növekvő igények pedig szükségessé teszik a szállodai kapacitások bővítését. A Hotel Gyula Kft. tulajdonosai a szállodától délre, a Bethlen Gábor utcában ingatlanokat vásároltak, szállodai szobákat és szolgáltató helyiségeket magába foglaló épületszárny megvalósítása érdekében.

A korábban családi házként használt ingatlanok más építési övezetben helyezkednek el, mint a szálloda. Így igényként és célként fogalmazódott meg a tömb egyben való szabályozása, a bővítés engedélyezési feltételeinek biztosítása érdekében. Egy korábbi HÉSZ-módosítás is ezt a célt szolgálta, most pedig a kft. kérelme alapján pontosítják a részletszabályozást. Ehhez indították el az említett módosításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában