alakuló ülés

2019.10.31. 15:23

Mindenki ingyen dolgozik Mezőhegyesért

Alakuló ülést tartott csütörtökön Mezőhegyesen a képviselő-testület.

L. B.

A helyiek október 13-án Pap István Tibort, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. akkori vezérigazgatóját választották meg polgármesternek. A városvezető mostani üléssel kapcsolatban elmondta, a grémium két alpolgármestert választott: Jeszenka Zoltán a képviselő-testületi tagok közül került ki, ő gazdasági és általános alpolgármester lesz, Mitykó Zsolt – a korábbi városvezető – pedig a társadalmi kapcsolatokért, a kommunikációért, a kultúráért felel.

Pap István Tibor hangsúlyozta: a kampány során több problémát felvetett, de nem azok megoldásával kell kezdeni a munkát. Először is stabil lábakra kell állítani Mezőhegyes költségvetését, pénzügyi egyensúlyt kell teremteni. Ezt követően partnerségi viszonyt, szoros együttműködést kell kialakítani a ménesbirtokkal. Kiemelte: az elmúlt években 20 milliárd forint érkezett a ménesbirtokra, az ebből adódó lehetőségekkel a városnak is élnie kell. Ha ezek megvannak, el lehet indítani Mezőhegyes fejlődését, a tiszta, élhető település kialakítását.

A polgármester aláhúzta: a képviselő-testület rögtön, az alakuló ülésen megtette az első lépést a célok elérése felé. Ugyanis mindenki társadalmi megbízatásban végzi a tevékenységét, azaz senki sem vesz fel tiszteletdíjat az elvégzett munkáért. Ezzel jelentős, éves szinten több millió forintos megtakarítást érnek el, ami segítséget jelent abban, hogy megteremtsék a pénzügyi stabilitást.

kulcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában