önkormányzati választások 2019

2019.10.29. 10:25

Megalakult a békési testület

Megtartotta alakuló ülését kedden délelőtt a békési képviselő-testület.

P. G.

A tanácskozás kezdetén Palatinus Pál, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az önkormányzati voksolás helyi eredményeit, majd a képviselők és Kálmán Tibor (Fidesz-KDNP, Jobboldali Összefogás) polgármester eskütétele következett. Némi vita után a grémium módosította szervezeti és működési szabályzatát, majd Polgár Zoltán és Vámos Zoltán személyében két társadalmi megbízatású alpolgármestert választott a testület.

Ezt követte a testületi ülésekhez előkészítő munkát folytató bizottságok megalakulása. Az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság elnöki feladataival Balog Zoltánt bízta meg a testület. A pénzügyi és városfejlesztési bizottság elnökévé Csibor Gézát választották. A humán és szociális bizottság elnöke Mucsi András lett.

A testület ugyancsak döntött a bizottságok képviselői és külsős tagjairól is. Oktatási és kulturális ügyekkel foglalkozó tanácsnoknak választották Deákné Domonkos Juliannát. Mindezt a bizottságok nem képviselői tagjainak eskütétele követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában